Начало Картинг Пилотите продължават с активната подготовка преди първия кръг от сезона в Кюстендил

Пилотите продължават с активната подготовка преди първия кръг от сезона в Кюстендил

125
0

Пилотите у нас продължават с активната подготовка за началото на новия сезон в картинг спорта. А той започва на 12-14 април с първия кръг от Националните картинг серии в Кюстендил. Именно там на пистата Пауталия се проведоха и тестове миналия уикенд.

В най-мощния клас KZ на линия беше шампионът Любомир Гърков. Пловдивчанинът направи над 120 обиколки и изпробва различни настройки за оптимизиране на баланса.

Изпитания в същата категория правиха още Александър Гълъбов, синът му Бойко Гълъбов, както и Искрин Арабаджиев. Последният не беше карал повече от 1 година. Той обаче няма намерение да участва през сезона.

В Ротакс Сениор първенецът Любомир Маринков изпробва различни настройки с двата си картинга. Засега той не знае с коя машина точно ще се състезава в първия кръг в Кюстендил, в който ще се бори за победата. Засега не е ясно дали в него ще кара синът му Венцислав Маринков.

В същия клас тестове прави Тодор Илчев със своя Бирел. Той също не е сигурен дали ще участва в първия кръг. Ако кара обаче, ще се бори за челните позиции. С него изпитания прави и Виктор Иванов, който е шампион от Ротакс за 2007 г. Той показа състезателен дух, и че не е забравил да управлява добре машината си.

В Ротакс Джуниър на трасето в Кюстендил бяха Мартин Янков с Прага, Люсиян Савов, за който това беше първа сериозна тренировка, и Мартин Беков. Последният обаче се готви се за участие през сезона в Ротакс Сениор с шаси Прага.

В Мини на линия бяха няколко македонски състезатели. Заради счупена ръка тестовете пропусна Снежана Илиева. Тя обаче има шансове да се възстанови навреме за първия кръг в Кюстендил.