Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите ще са по-малко важни тази година, смята Алонсо

Пилотите ще са по-малко важни тази година, смята Алонсо

34
0

Фернандо Алонсо смята, че пилотите ще бъдат по-малко важни във Формула 1 тази година, въпреки налагането на нови правила в спорта по отношение на аеродинамиката, които направиха колите по-бързи и по-трудни за каране. Според пилота на Макларън обаче това няма да означава, че състезателите ще имат по-голямо влияние върху представянето на автомобила и те няма да могат да направят разликата в представянето на един болид спрямо друг.

„Мисля, че с технологиите сега, с аеродинамичните пакети и със задвижващите системи, пилотът е по-малко важен, каза испанецът. – В момента имаш нужна от много голяма мощност с тези нива на съпротивление и на притискаща сила. Освен това се нуждаеш от добро съхраняване на енергията и нейното добавяне, защото тази година правите ще изглеждат малко по-дълги. Някои завои ще изчезнат на практика, тъй като ще се вземат с пълна газ.”

По отношение на мощността, Алонсо смята, че ако на задвижващата система и липсват 20 конски сили, то изоставането този сезон може да води до загуба на половин секунда на обиколка, докато миналия сезон тя е била 0.2-0.3 сек. По думите на Фернандо положителното е, че тази година пилотите ще могат да натискат повече колите заради по-издръжливите гуми.