Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите трябва да се борят за всяко предимство, заяви Волф

Пилотите трябва да се борят за всяко предимство, заяви Волф

52
0
2014,Бахрейн,Люис Хамилтън,Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън трябва „да се борят за всяко предимство”, заяви изпълнителният директор (бизнес) на екипа от Бракли Тото Волф.

Отношенията между състезателите се влошиха много през последните няколко старта от Формула 1 и ще бъдат наблюдавани под лупа в Канада, където е следващата надпревара.

Отношенията им са напрегнати, но това е нормално: и двамата са конкурентоспособни и се борят за титлата. Разполагат с добър автомобил, така че ще трябва да се борят за всяко предимство където могат. Много се изговори за отношенията и, но не това е ключът към една успешна кампания. В крайна сметка говорим за работа, не за ваканция и пилотите преди всичко трябва да работят с и за отбора. Имаше доста сравнения с историята между Аертон Сена и Ален Прост, което в известна степен е комплимент за момчетата. Ситуацията обаче е напълно различна. Състезателната философия на Мерцедес-Бенц е да позволи на пилотите си да се състезават. Оставяме момчетата да играят с играчките си, докато ги счупят. Те, освен това, знаят много добре, че няма да толерираме никакви инциденти. Наясно са, че не представляват само себе си, а близо 300 000 души, работещи за Мерцедес-Бенц по цял свят – заяви Волф.

Австриецът повтори, че отборът трябва да продължи да работи на максимални обороти и да не вдига прекалено глава.

На хартия може да изглежда, че трасето в Канада пасва на цялостния ни пакет. Но не разполагаме с кристална топка и сме си патили от подобни неща в миналото. Знаем, че съперниците ни доближават и ще трябва да извлечем всичко от болидите, за да направим силно представяне в Монреал – допълни Волф.