Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите в F1 пак ще обсъждат изпреварванията и поведението си при тях

Пилотите в F1 пак ще обсъждат изпреварванията и поведението си при тях

53
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Темата за изпреварванията във Формула 1 отново е на дневен ред и ще бъде обсъждана от пилотите в спорта по-късно днес на редовния им брифинг. Поводът са няколко случая от първите надпревари за сезон 2012 г. и особено сблъсъците на Нико Розберг с Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо в Бахрейн. Испанският пилот на Ферари се дръпна, но състезателят на Макларън не намали и се противопостави на съперника си от Мерцедес.

Стюардите не наложиха никакви наказания след надпреварата на пистата Сахир, но очевидно има нерешени въпроси, тъй като въпросът бе сред най-дискутираните в началото на уикенда за Гран при на Испания.

Бях изненадан, че Люис запази позицията си. В онази ситуация той се озова извън пистата, но не се отказа. Сигурен съм, че ще говорим за това на брифинга – коментира Марк Уебър (Ред Бул).

Хамилтън въобще не бе изненадан от изявлението на австралиеца.

Марк е един най-откритите – ако не и най-откритият – човек в падока и това е най-малкото, което мога да очаквам от него – каза англичанинът. – Честно казано, не съм особено притеснен. Всичко това е минало за мен. Аз съм състезател и според собственото си усещане не съм направил нищо погрешно. Хората имат право на лично мнение, но това не означава, че винаги са прави. От ъгъла на камерата не личи дали съм редом [до Розберг], но аз знам, че бях. На излизане той продължи да натиска и нямаше къде да отида. Стената бе доста далеч, иначе щях да се ударя. Трябва да си оставяме достатъчно място, а не да постъпваме като Михаел [Шумахер] с Рубенс [Барикело].

Люис припомни случая от Унгария през 2010 г., когато седемкратният шампион притисна бразилеца почти до стената и това предизвика скандал. Според него единствените хора, които са напълно наясно със случилото се, са той и Нико Розберг. Хамилтън смята и че решението на стюардите е било съвсем правилно.

Самият Розберг защити поведението си в конкретната ситуация.

Ясно е, че ако бяхме в Монако, нещата щяха да са напълно различни и момчетата щяха да намалят доста по-рано. В конкретния случай (а не мисля, че бих променил поведението си, ако пак стане) бях наистина остър, но в рамките на правилата. Не смятам, че поставих съперниците си в опасност – сподели германецът.

Алонсо вече няколко пъти изрази недоволството си от развоя на събитията. Първо коментира през Туитър акаунта си, след като разбра, че няма наложени санкции след финала в Бахрейн. После заяви, че в наши дни липсва уважение между пилотите по време на отбелязването на 30-ата годишнина от гибелта на Жил Вилньов.

Не искам да казвам, че днес нещата се вършат неправилно, но вярвам, че липсва взаимно уважение. Или поне от страна на някои състезатели. Проблемът съществува от доста време и според мен е време да се направи нещо по въпроса – обясни испанецът.