Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотската двойка в Мерцедес ще изненада феновете според Хауг

Пилотската двойка в Мерцедес ще изненада феновете според Хауг

41
0

В момента всички погледи във Ф1 са насочени към Мерцедес-Бенц. Германците купиха отбора на Браун GP и все още не са анонсирали имената на двамата си пилоти догодина. Едното от тези имена се очаква да е това на германецът Нико Розберг, но другото все още е под въпрос и с него се свързват редица пилоти, между които е дори и Михаел Шумахер.

Шефът на спортния отдел на Мерцедес – Норберт Хауг, даде интервю за немското издание „Bild am Sonntag“, в който даде малко яснота по някои от въпросите, свързани с новия отбор. Първоначално той бе попитан за пилотите, които ще карат за тима догодина.

„Ще бъдете изненадани. Сигурен съм, че вие и вашите читатели ще харесат избора ни.

В този спорт обаче винаги е имало много спекулации, особено, когато местата все още са свободни. Между тях има и мечти, което е нещо хубаво. Но да осъществим тези мечти вече е нещо съвсем друго“, обясни германецът, имайки предид спекулациите за Шумахер. След това той бе запознат и с факта, че немските фенове очакват това да бъде истински немски супертим с двама немски пилоти. Хауг обаче отговори:

„Изглежда, че знаете повече от мен. И с цялото ми уважение, аз не мисля така.“

„Ние имаме предварително споразумение с всички от пилотите, с които сме разговаряли“.

Въпреки, че от Мерцедес официално отрекоха възможността Шумахер да кара за техния отбор догодина, спекулациите по този повод продължават. Говорителката на 7-кратния световен шампион, Сабине Кем, обаче също бе достатъчно ясна:

„В момента не се провеждат никакви преговори.“