Начало Автомобилни новини Пининфарина 2uettottanta с потенциал за производство

Пининфарина 2uettottanta с потенциал за производство

64
0

Пининфарина показаха най-новия си прототип, предназначен за отпразнува 100-годишнината на Алфа Ромео и да покаже евентуални дизайнерски насоки за бъдещия заместник на седана 159. Освен това обаче със своя модел италианското дизайнерско студио чества и своята собствена 80-годишнина.

Новият модел се нарича 2uettottanta и на практика представлява модерна интерпретация на класическия Дуето от 1966 година. Колата е с дължина 4 213 мм, широчина от 1 797 мм и височина от 1 280 мм, като тези размери са малко по-големи спрямо модела от 60-те. От Пининфарина са решили да ползват 1.75-литров надлъжно разположен двигател, който е явна препратка към 1750 Велоче от 1968 година.

Дизайнът на колата е особено интересен, като от Пининфарина са решили да се придържат към някои традиционните стилистични елементи за Алфа Ромео. Същевременно обаче от дизайнерското студио са решили да се откажат от типичните за Алфа напоследък кръгли предни фарове и на тяхно място има тънки LED светлини.

Отвътре водачът и спътникът му са обгърнати от олекотени спортни кожени седалки, като същият материал е ползван още за скоростния лост и волана. Съответно предавките на трансмисията могат да бъдат сменяни и посредством „палчетата“ на волана. За допълнително удобство всички уреди са насочени към водача.