Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели оповести гумите за всички стартове от сезон 2021 в F1

Пирели оповести гумите за всички стартове от сезон 2021 в F1

1331
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Пирели оповести избора на гуми за всички стартове от сезон 2021 във Формула 1. В програмата доставчикът е включил и Гран при на Португалия, макар че стартът на Портимао все още не е официално потвърден.

От Пирели отбелязват, че повечето избрани типове гуми за отделните състезания са подобни на миналогодишните. За Азербайджан и Бразилия все пак са посочени малко по-меки смеси.

В компанията са взели предвид логистичните трудности, създадени от пандемията от COVID-19. Споразумението от 2020 г. за фиксиран брой комплекти от всеки тип за отделните стартове остава. Това означава по 2 комплекта хард, три медиум и 8 софт на пилот за един състезателен уикенд. От Пирели отбелязаха, че селекцията може да се промени до 15 дни преди съответната надпревара в случай на необходимост.

„Обявяването на избраните гуми за цялата година сега ще помогне на отборите и пилотите с планирането“, отбеляза спортният директор на Пирели Марио Изола. „Ще позволи и максимална гъвкавост в случай, че в календара има промени заради COVID-19 ограничения, каквито видяхме и през миналата година.“

„Самите селекции са подобни на тези през миналата година. Това означава, че отборите ще имат много данни, на които да разчитат. Все пак за два старта сме определили по-меки смеси – Азербайджан и Бразилия.“