Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели искат повече тестове преди сезон 2014 г. в F1

Пирели искат повече тестове преди сезон 2014 г. в F1

163
0
гуми,Пирели

Пирели искат повече тестове преди началото на сезон 2014 г. във Формула 1. Според доставчика на гуми в Гран при тренировките са жизнено важни за догодина, когато в спорта влизат в сила нови правила и ще настъпят най-сериозните технически промени от десетилетия насам.

След поредицата проблеми с гумите тази година, Пирели все още нямат достатъчно изпитания. За другия месец е планиран тест с Макларън и тяхна кола от 2011 г., но от там нататък няма нищо потвърдено.

Със сигурност трябва да свършим повече работа и още много труд по гумите. Искаме малко да променим философията си. Тази година подходихме агресивно по отношение на смесите – може би прекалено агресивно в някои случаи. Трябва да подобрим доста неща. В момента се опитваме да уточним най-правилния начин да продължим напред. И определено е нужно да се тества. Не искаме да се оказваме между индивидуални интереси. Желанието ни е спортът да ни насочи. Ако новата стратегическа група заработи, искаме да ни кажат какво искат и ще го изпълним – заяви спортният директор на Пирели Пол Хембри пред Аутоспорт.

В стратегическата група има представители на отборите, ФИА и ФОМ. Според Хембри това е идеална ситуация, тъй като иначе се стига до лобиране. В същото време обаче вече има съмнения относно работата на новата организация.

Опасността на цялата система е, че при настоящия вариант на представяне, може да има пет отбора срещу някое предложение и въпреки това да не успеем да го спрем – заяви шефът на Заубер Мониша Калтенборн.

Според Боб Фърнли, който изпълнява длъжността заместник-шеф на Форс Индия, комисията за Формула 1 все още има властта да отхвърля определени неща, но това не е конструктивно:

Идеята е отборите да са съгласни преди нещата да стигнат до F1 комисията.

Притесненията стигат дотам да се говори, че взети от стратегическата група решения могат да бъдат атакувани по съдебен път.