Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели изпробва за първи път гумите за 2016 г.

Пирели изпробва за първи път гумите за 2016 г.

31
0

Пирели изпробва за първи път варианти за новите гуми във Ф1 за 2016 г. по време на двата дни тестове на Ред Бул Ринг в Австрия. Смеските са предварителни и бяха поставени върху колите на Мерцедес, Ферари и Торо Росо. Предполага се, че гумите за догодина като цяло ще бъдат по-меки, след като тази година дори със софт и суперсофт повечето отбори успяват да направят състезанието само с един питстоп.

А от Пирели съвсем умишлено пуснаха по-твърди смески този сезон за отделните типове с окачването за значително по-високи скорости, по-висока мощност и по-голямо натоварване върху гуми. Това обаче не се случи. Дори напротив – тазгодишните болиди износват гумите по-малко.

„След малко разочароващото начало на теста във вторник сутринта, следобед успяхме да свършим солидна работа, коментира шефът на Пирели Пол Хембри. – Дори в сряда можеше да направим малко изпитания и при слънчево време. Благодаря много на Ферари, Мерцедес и Торо Росо, които по желание ни помогнаха да тестваме някои материали за 2016 г., защото сега няма тестове за гумите през сезона.“