Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви избора на гуми на пилотите за Австралия

Пирели обяви избора на гуми на пилотите за Австралия

1366
0
Пирели
гумите на Пирели C2 с бял кант в Барселона, снимка: Джордже Пецу

Пирели обяви кой пилот какъв избор на гуми е направил за предстоящия първи кръг от новия сезон във Формула 1 за Гран при на Австралия на 15-17 март.

През него ще се използват 5 тима – от C1 до C5. Последните ще са най-меките. За всеки състезателен уикенд пак ще се избират 3 от тези типове.

Но тази година те винаги ще бъдат означавани като хард, медиум и софт, независимо дали са например C5, C4 и C3 или C3, C2 и C1. Те ще са с червен кант (софт), жълт (медиум) и бял (хард).

За Албърт парк налични ще са C2, C3 и C4, които ще бъдат наричани хард, медиум и софт. Пилотите на Мерцедес Хамилтън и Ботас са направили еднакъв избор – по 9 комплекта софт, по 3 медиум и по 1 хард.

Същият подбор е направил и Себастиан Фетел от Ферари. Неговият нов съотборник Шарл Льоклер е с една идея по-предпазлив – 9 чифта софт и по 2 медиум и хард.

Най-агресивни са пилотите на Рено Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо. Те са заявили по 10 комплекта софт от продуктите на Пирели.

По правилник пилотите трябва да запазят по един нов комплект софт за 3-ата част на квалификацията. А за състезанието да разполагат с по 1 комплект медиум и хард, независимо дали нови или използвани, като само единият от тях е задължителен за използване.

Изборът на всички пилоти за Австралия вижте долу: