Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви типовете гуми за Имола, Маями, Испания и Монако

Пирели обяви типовете гуми за Имола, Маями, Испания и Монако

1118
0
18-инчови гуми на Пирели
снимка, Пирели

Пирели обяви какви типове гуми ще се използват в следващите четири старта от сезон 2022 в F1. Те ще се проведат в Имола, Маями, Испания и Монако.

Гумите са един от най-важните фактори за отборите през този сезон. Пилотите от F1 все се приспособяват към по-големите 18-инчови колела. Пирели продължава да произвежда пет различни смеси с различно сцепление и издръжливост в широкия спектър от писти в календара.

Спецификацията C1 е най-издръжливата гума, макар и с най-слабо сцепление, докато C5 е най-меката смес и на теория най-бързата. Въпреки това има голям недостатък, който е по-краткият ѝ живот.

Характеристиките на всяка писта се вземат под внимание, за да може Пирели да направи най-добрия избор на смеси за всяко състезание. Производителят на гуми избира коя смес ще бъде маркирана катомека“,средна: итвърда“ за всички състезания в календара.

Пирели избра необичайна смес за надпреварата в Австралия. Италианският доставчик реши да заложи на меката гума С5, която е с две степени по-мека от средно твърдата (C3). Това се случи за първи път след преминаването към моделната система на гумите C1-C5.

Това доведе до превръщането на меката гума в квалификационна. Сместа почти не беше използвана от никого по време на състезанието на Албърт парк.

В предстоящите четири надпревари, започващи с Гран при на Емилия Романя, Пирели няма да повтори този рисков ход.

На Имола, Пирели предоставя гамата гуми от C2 до C4 за твърдите и меките смеси. Същият избор на среден клас е направен и за първото издание на Гран при на Маями.

В Барселона, италианците ще предоставят най-твърдите си смеси. Суровата повърхност на пистата на испанската Гран при означава, че C1 ще бъде използвана като твърда гума, C2като средна, а C3 ще бъде мека.
гумите на Пирели до момента
снимка, Пирели