Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очакват не повече от 3 питстопа в надпреварата на Каталуния

Пирели очакват не повече от 3 питстопа в надпреварата на Каталуния

45
0
гуми,Пирели

Пирели очакват повечето пилоти във Формула 1 да направят не повече от 3 спирания в бокса по време на предстоящата Гран при на Испания.

Компанията се постара да изчисти миналогодишните проблеми с продуктите си, след като точно след състезанието на Каталуния имаше сериозно недоволство от гумите. Този сезон Пирели избраха най-твърдите смеси в гамата си – медиум и хард – за петия кръг от календара.

Често казват, че в Барселона се придобива най-коректна представа за формата на отделните екипи в началото на сезона във Формула 1 – коментира спортният директор на Пирели Пол Хембри. – Кола, която върви добре на Каталуния, ще се представи на ниво навсякъде. Същото важи и за гумите, защото испанското трасе е една от пистите с най-големи изисквания в календара. Дълги и бързи завои като трети например водят до сериозни натоварвания и съответно до високо износване. Настилката е доста абразивна. Средната температура на въздуха може да е висока и всичко това допълнително влияе на работата и поведението на гумите. При направените в тазгодишните спецификации промени се надяваме повечето пилоти да направят не повече от три спирания в бокса. Тестът в Бахрейн бе много полезен. Ще продължим работата си в Испания след състезанието там.

Натоварването на левите гуми на Каталуния е второто най-високо сред трасетата в F1 календара. Има само една дълга права, така че няма кой знае колко възможностите гумите да се охладят.

8 от последните 10 състезания в Барселона са спечелени от полпозишън. Това е доказателство за важността на квалификацията и колко трудно е да се изпреварва на испанското трасе. Стратегията играе много важна роля. Миналия сезон Фернандо Алонсо (Ферари) спечели надпреварата, като спира 4 пъти в бокса. Втори остана Кими Райконен (тогава с Лотус), като той бе с 3 пита.