Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Отборите ни изненадаха тази година

Пирели: Отборите ни изненадаха тази година

79
0

Шефът на Пирели Пол Хембри призна, че като цяло отборите във Формула 1 са изненадали доставчика на гуми с новите си болиди. Те не били толкова по-бързи от миналата година, колкото от Пирели очаквали, а освен това натоварвали по-малко гумите.

Заради тези очаквания, италианската компания заложи на малко по-твърди смески този сезон. Те обаче доведоха до серия от състезания, направени масово с един питстоп, тъй като скоростта се увеличи само малко, а износването на гумите дори спадна.

„Тимовете успяват да изкарат повече обиколки с едни и същи гуми с по-ниски нива на износване спрямо предишния сезон, заяви Хембри пред motorsport.com. – Това означава, че виждаме състезания с един стоп по-малко, отколкото сме искали. Трябва да е ясно, че от нас се искаше да има 2 или 3 спирания, а в последно време стратегията е най-често с един стоп. Това е нещо, върху което трябва да обърнем внимание за следващата година.“

„Не искаме да променяме нещата по време на този сезон, защото тимовете вече са изградили ниво и ще бъде грешно да го правим. За жалост само 5 обиколки правят разликата между 1 или 2 и между 2 или 3 стопа. А това е много малка разлика, с която трябва да се справим, но е трудно заради невъзможността да се тества на днешно време.”