Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели са разочаровани от пропадналия план за тест с Макларън

Пирели са разочаровани от пропадналия план за тест с Макларън

34
0
Серхио Перес

Пирели са разочаровани от пропадналия план за тест с Макларън на пистата в Остин (Тексас). Доставчикът на гуми за Формула 1 имаше намерение да работи по продуктите си за 2014 г. с екипа от Уокинг. Тимът щеше да използва болид от 2011 г.

ФИА обаче не одобри теста поради несъгласието на други F1 тимове. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер например заяви, че в съвременната Формула 1 всяко излизане на трасе – дори с двегодишен автомобил – може да донесе предимство.

От международната федерация пък вече се занимаваха надълго и нашироко с един нерегламентиран тест – този на Пирели и Мерцедес на пистата Каталуния. Макларън обаче бяха заявили, че така или иначе ще се съобразят с мнението на останалите отбори.

При това положение италианската компания търси алтернативен вариант, заяви спортният й директор Пол Хембри. В Пирели обаче не са щастливи от развитието на ситуацията, тъй като се опитват да се подготвят максимално добре за следващия сезон.

Ще е подценяване, ако кажа, че положението очевидно не е идеално. Разбрахме за възраженията от страна някои отбори. Това е част от процеса, когато се стараеш да не прекрачваш никакви граници. Особено след теста с Мерцедес. Затова има процедура за одобрение при съответните причини. Налага се да приемем ситуацията и да търсим друго решение – заяви Хембри.

Едно от големите предизвикателства за Пирели за догодина ще са задните гуми. Липсата на помощ в това отношение разочарова Хембри. Той се оплака и по-рано през сезона, че отправените към отборите молби за съдействие обикновено остават без отговор.

Според мен никой все още не е напълно наясно какво ще е положението. В данните от екипите има сериозни разлики. Ще ни е необходимо може би още едно проучване след месец. Вероятно се сещате обаче, че няма да получим най-точната информация заради царящата в F1 параноя – допълни Хембри.