Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели ще са основен спонсор на Гран при на Испания и Унгария

Пирели ще са основен спонсор на Гран при на Испания и Унгария

67
0
гуми,Пирели

Пирели ще са основен спонсор на Гран при на Испания и Унгария, съобщиха официално от компанията. В съобщението бе подчертано, че това подчертава отдадеността на доставчика на гуми към Формула 1.

Италианската фирма ще работи с Гран при екипите до 2016 г. (включително), след като в началото на годината най-после подписа новия си договор. Миналият сезон бе особено труден за Пирели заради поредица скандали, свързани с техните продукти. Спецификациите бяха променени в средата на сезона.

Гумите за предстоящата състезателна година са по-издръжливи и с по-постоянно поведение, сочат проведените през зимата тестове. Последните тренировки в Бахрейн потвърдиха тези характеристики.

Заключението е, че гумите за 2014 г. са по-постоянни и с по-малко износване от предшествениците си без сериозно влияене върху представянето – коментира спортният директор на Пирели Пол Хембри. – Смесите медиум и софт ще паснат на очакваните състезателни условия в Австралия, Бахрейн и Китай. Според нас те ще дадат възможност за различни стратегии с два до три питстопа на кола. По-горещото време и абразивна настилка в Малайзия ни накараха да номинираме хард и медиум, както сторихме и миналата година.

Според последните данни на Пирели от Бахрейн разликите между отделните спецификации са следните: суперсофт са с около 0,7 сек по-бързи на обиколка от софт, софт – с 1,3-1,5 сек по-бързи от медиум, медиум – с 1,3-1,5 сек по-бързи от хард. Очаква се те да намалеят, когато отборите натрупат повече познания за гумите по време на сезона.

В трите предсезонни теста бяха направени 7099 тура или 36 974 км. Най-бързата обиколка на последната сесия на пистата Сахир бе на Фелипе Маса (Уилямс) – 1:33.258 мин, дадена със суперсофт.