Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели срещу Мишлен в битка за място във Ф1 през 2017 г.

Пирели срещу Мишлен в битка за място във Ф1 през 2017 г.

24
0
гуми,Пирели

Мишлен и Пирели ще са двете компании, които ще кандидатстват за доставчици на гуми във Ф1 през 2017 г., съобщава „Аутоспорт“. До изтичане на срока за подаване на заявки (17 юни) само те са подали нужните документи и ще водят битка за 3-годишен договор. Засега обаче не е ясно дали двете компании ще бъдат заедно в спорта като съперници или само една от тях ще остане във Ф1 от 2017 г., тъй като ФИА не е решила дали ще върне отново войната на гуми с повече от един доставчик или ще остане като досега – само с един.

Според шефа на Пирели Пол Хебри италианците няма да се опитват да налагат свои правила, а ще следват тези на ФИА. От Мишлен вече обявиха, че задължително условие да се върнат в спорта е джантите на гумите да станат 18-цолови, като в момента те са 13-цолови.

„Това е все едно един потенциален доставчик на двигатели да предлага 5-литрови 8-цилиндрови мотори, при положение че спортът иска 1,6 литрови турбомотори, обясни ситуацията Хембри. – Затова ние можем само да се съобразяваме с правилата и ще предлагаме това, което другите искат. Ако искат 20-цолови гуми, ще направим такива. Или гуми, които да издържат цялото състезание. Разбира се ние може да имаме предложения, но в момента е ясно, че размерът на гумите е определен от ФИА, отборите и промоутърите.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter