Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели иска да продължи да доставя гуми в F1 и след 2019...

Пирели иска да продължи да доставя гуми в F1 и след 2019 г.

63
0
гуми,Пирели

Пирели иска да продължи да бъде доставчик на гуми във Формула 1 и след 2019 г. Това заяви спортният шеф на италианската компания Марио Исола. Тя е единствен доставчик на гуми в Гран при от 2011 г. насам.

През тази година доставчикът ще предложи 2 нови типа гуми на отборите – хиперсофт и суперхард, а като цяло смесите ще бъдат по-меки спрямо миналата година и това ще доведе до повече спирания в бокса.

Сегашният договор на Пирели е до края на 2019 г., като Исола се надява той да бъде удължен. „Щастливи сме от сегашната ситуация. Нашият бос Марко Тронкети също каза пред медиите, че сме доволни, заяви Исола.

-Много сме заинтересовани да разберем какви са плановете на новите собственици за Формула 1. Имаше много дискусии за бъдещите планове. Знаем, че за тях е трудно и понякога критиките към тях са твърде много.“

Исола заяви още, че очаква преговорите за нов контракт с F1 да започнат тази година. „Смятам, че това е обичаен процес с доставчика, което означава, че шефовете трябва да вземат решение тази година, каза още Марио.

Не съм в позицията да ви кажа кога ще стане това – през юни или септември например, но със сигурност ще бъде тази година. Ако ние продължим да доставяме гуми, е ясно, че проблемите ще са много по-малко. Но ако има нов производител като кандидат, ще има нужда от време да развие продукта си.“