Начало MotoGP News Пиро остава тест пилот на Дукати до 2026 г.

Пиро остава тест пилот на Дукати до 2026 г.

117
0
Микеле Пиро, Дукати
Микеле Пиро, снимка Дукати

Микеле Пиро остава тест пилот на Дукати до 2026 г. Италианският състезател подписа ново споразумение и ще бъде част от семейството на марката от Болоня за още три сезона.

Пиро дебютира в MotoGP в началото на сезон 2012. 36-годишният състезател караше за екипа на Грезини в тогавашни клас CRT. Най-доброто му класиране бе пето място в последния кръг за кампанията във Валенсия.

Пиро се присъедини към Дукати през 2013 г. Оттогава той е част от семейството на италианския производител. Пиро е в ролята на тестов и резервен пилот на Дукати и има важна роля в развитието на мотоциклетите Десмоседичи GP. Италианецът участва активно и в мотора на Дукати за световния шампионат на MotoE

През годините Пиро записа немалко участия както със заводския, така и със сателитните екипи на Дукати. Опитният италианец е първи избор за заместник на някой от титулярните пилоти на марката. Освен това той е печелил 9 пъти италианския Супербайк шампионат, където се състезава с пълна програма. До момента най-доброто класиране на Пиро с Дукати е четвърто място в дъждовната Гран при на Валенсия 2018.

„Радваме се, че можем да разчитаме на Микеле Пиро и през следващите три години. Той започва работата си като тестови пилот преди повече от десети години. На практика никой друг пилот не познава нашия мотор Десмоседичи GP така добре, както той“, сподели Джиджи Дал’Иня.

„Благодарение на неговия ценен принос успяхме да направим нашия мотоциклет толкова конкурентен, колкото е днес. Целта ни е да продължим да се разрастваме. Това, че можем да разчитаме на големия опит на Микеле, определено е предимство в работата ни по развитието на нашите машини“, добави генералният мениджър на Дукати.

Самият Пиро също бе много доволен от удължаването на споразумението си с Дукати.

„По-голямата част от спортната ми кариера е свързана с Дукати. Не мога да си представя себе си в друг цвят, освен този на производителя от Борго Панигале“, заяви Пиро.

„Пристигнах тук през 2013 г. Това бе най-трудния период за Дукати. Сега обаче преживявам и най-добрия такъв за компанията. Много се гордея с това, което направихме заедно. Работил съм в тясно сътрудничество с новото поколение италиански състезатели и винаги научавам нещо ново от тях. Както винаги, ще работя усилено, за да продължа да допринасям за развитието на Десмоседичи GP и Панигале V4. Благодаря на Клаудио, Джиджи, Паоло и Давиде, както и на всички хора, които вярват в мен. Форца Дукати“, добави тестовият пилот на Дукати.

До момента Пиро има едно участие през тази година. Италианецът замести Енеа Бастианини в Остин и финишира 11-ти. Другата седмица той ще се включи с уайлдкард в домашната за Дукати Гран при на Италия на пистата Муджело.