Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели остава доставчик на гуми в F1 до 2023 г.

Пирели остава доставчик на гуми в F1 до 2023 г.

275
0
18-инчови гуми,гуми,Пирели

Пирели ще продължи да доставя гумите във Формула 1 поне още 5 сезона, обявиха шефовете на спорта. Италианският производител спечели конкурса за следващия период от шампионата между 2020 и 2023 г., като надделя над конкурентите от Ханкок.

Пирели е единствен доставчик от 2011 г. насам. От 2021 г. продуктите на компанията вече ще бъдат 18-инчови спрямо сегашните 13-цолови според планираните нови правила в спорта.

„Пирели са важен и стойностен партньор на F1 от 2011 г. насам, заяви изпълнителният директор на спорта Чейс Кери. – Те са лидери в това да предоставят иновативни технологии, а освен това са водещ бранд и лидер в моторния спорт.

Продължаващото ни партньорство с тях е още едно доказателство за нашето желание да имаме най-доброто в F1. Много сме доволни, че постигнахме това споразумение, което гарантира дългосрочно и стабилно бъдеще за такъв ключов компонент, какъвто са гумите.“

Изпълнителният директор и вицепрезидент на Пирели Марко Тронкети Провера добави: „Това са отлични новини. Новият ни договор означава, че нашето присъствие в F1 ще продължи поне 13 сезона в модерната ера. А Пирели в в спорта още от неговото създаване през 1950 г.“