Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата Асен може да приеме Гран при на Холандия в F1

Пистата Асен може да приеме Гран при на Холандия в F1

79
0

Пистата Асен може да приеме домакинството на Гран При на Холандия във Формула 1 в бъдеще. Трасето е било посетено от състезателния директор на ФИА Чарли Уайтиг, който е отбелязал, че то ще се нуждае само от малки промени, за да може да приема кръг от шампионата.

Холандия е един от водещите кандидати за завръщане в календара на F1 заради големия интерес към младия пилот на Ред Бул Макс Верстапен.

Досега се считаше, че вариантът това да се случи е на пистата Зандоорт, която в миналото също приемаше редовно Гран при на Холандия. За последно това стана през 1985 г.

Пистата край град Асен вече има лиценз от втора степен от ФИА, като трябва да го повиши до първа, за да бъде разрешено там да се провеждат състезания от F1. Шефът на пистата Асен Арян Бос заяви, че е необходимо да се подобрят бордюрите, мантинелите и защитните огради.

„Изключително приятно е да чуя, че Уайтинг е много доволен от трасето, модерните съоръжения и нивото на поддръжка, заяви Бос. – Неговата позитивна оценка е важна стъпка в правилната посока да върнем F1 в Холандия. Но още сме далече от това.“