Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата Буд събра положителни отзиви въпреки някои неуредици

Пистата Буд събра положителни отзиви въпреки някои неуредици

87
0
Буд,Гран при на Индия,писта

Пистата Буд Интернешънъл, както и прилежащите й съоръжения, събраха почти само положителни отзиви, след като отборите от Формула 1, медиите и всички останали започнаха днес работа на трасето. На много места текат довършителни работи, продължава боядисване, вчера се поставяха линиите на стартовата решетка. Няколко събития събраха доста внимание и днес – като например това, че в медия центъра неясно откъде се появи прилеп и доста време стряскаше хората преди да бъде пуснат навън. По-досадно обаче бе спирането на тока, случващо се прекалено често. Някои отбори дори се притесниха дали същото нещо няма да повлияе негативно на свободните тренировки утре и имаше насрочен следобеден тест, за да се провери дали всичко ще е наред в продължение на час и половина. Липсата на достатъчно ясни знаци пък вкара мнозина в обикаляне, докато открият входовете, но това бе нищо, след като особено впечатлителните отбелязаха, че са се сблъсквали с крави и дори слонове по улиците в Делхи.

Всичко това обаче бе вкарано в графа нормални проблеми при откриването на нова писта и съответно организаторите се радваха на положителните оценки.

Супер. Пистата е супер – бе първият коментар на Бърни Екълстоун. – Направиха всичко, което поискахме, за колко – две или три години след подписването на споразумението. На Силвърстоун им отне 25 години, така че според мен тук се справиха много добре.

На същото мнение бе и Джеки Стюарт:

Току-що влизам и всичко изглежда невероятно впечатляващо. Самите размери на съоръжението са изумителни. Смятам, че е чудесно, това е един нов свят. И са сътворили това. Ние в стария свят не бихме могли. Но ще отнеме още две години, за да се нагоди всичко като хората. Просто такава е реалността за постигане на синхронизирана работа без спънки.

Най-популярните хора в падока днес със сигурност бяха Нараин Картикеян и Карун Чандок, въпреки че вторият не получи шанса да се състезава в надпреварата. Той обаче прие стоически решението на отбора си и в момента се радва на резултатите, постигнати в родината му.

Надявам се утре хората да имат повод да ме приветстват заради карането ми на трасето. Но всичко е просто страхотно. Няма шеф на тим, който да не дойде при мен, за да каже колко добре сме се справили – сияеше Чандок. – А пилотите бяха направо изумени от конфигурацията сутринта. Със сигурност ще е страхотна надпревара.

Състезателите наистина отбелязваха, че избраната комбинация от прави и завои на Буд им допада, както и че ще е истинско предизвикателство за тях, но съответно и невероятно забавление. Те вече се включиха и в благотворителна кампания за набиране на средства за деца в неравностойно положение. Всички пилоти подписаха картините на 152 деца от 10 различни училища, които по-късно ще бъдат продадени на аукцион.