Начало BG спорт Пламен Камбуров спечели планинско Българка

Пламен Камбуров спечели планинско Българка

489
0
Пламен Камбуров, снимка: rallyxpress

Пламен Камбуров с Шкода Фабия RS спечели планинското изкачване Българка край Сливен. Надпреварата се завърна в календара след 1 година отсъствие, като общо 45 пилоти взеха участие. Над 3000 души наблюдаваха състезанието, което на практика е първи кръг от шампионата след отмяната на планинско Благоевград.

Камбуров постигна общо време от 5:51.537 мин за 3-те манша и изпревари с 2.405 сек Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9. Двамата единствени успяха да слязат под 2 минути на качване.

Трети се нареди Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9, който изостана на малко над 12 секунди от победителя. Четвърти в общото класиране и първи в клас HC2 е Ивелин Йотков с БМВ Е30, който изпревари местния пилот Георги Василев.

Първи в клас HC4 и 6-и в общото подреждане стана Искрен Веселинов с Хонда Сивик. След оспорвана битка пилотът на Дианел изпревари само с 0.1 сек следващия в класа Александър Димитров с Хонда Сивик.

Най-бърз в клас RC4 на Българка бе Дилян Станков с Пежо 208 R2, който изпревари с 1.5 сек Динко Иванов от АСК Стара Загора със Ситроен С2 R2.