Начало BG спорт Трагичен инцидент на планинско Благоевград, загина Георги Георгиев-Гецата

Трагичен инцидент на планинско Благоевград, загина Георги Георгиев-Гецата

4434
0
Георги Георгиев-Гецата, снимка: Rallyxpress

Трагичен инцидент беляза днешния ден на планинско изкачване Благоевград. По време на втората квалификационна сесия след тежка катастрофа загина Георги Георгиев-Гецата.

Около 16:30 ч., след като пресича летящия финал на отсечката в кв. Делвино над града, 50-годишният състезател на АСК Грийн Фокс Моторспорт се е ударил тежко в ограда край трасето.

Неговото Субару Импреса WRX се забива в ограждението откъм страната на пилота, което се оказва фатално. Според хора, които са били на финала, колата е подскочила от неравност, след което се е забила в оградата пред нея.

Засега няма как да се каже или да се предполага, каква може да е била причината, пилотът да изпусне контрола над своя автомобил.

Миналия уикенд Георгиев се завърна в спорта по време на рали-спринт край Пещера. Там заедно с навигатора Васил Георгиев завършиха четвърти в генералното класиране.

Смъртта на Георги Георгиев е 20-ият трагичен случай в автомобилния ни спорт и първият, след гибелта на Тодор Славов на 28 юни 2015 г. Състезанието, което трябваше да се проведе утре, бе отменено.

„Той (Георгиев) се състезава се от 2015 г, имал е пауза от две години, но в последните три е бил активен“, заяви Александър Мановски от клуб Диамо, който организира състезанието. „При инцидента няма пострадали други хора от публиката или ангажирани със състезанието. Утрешните стартове се отменят изцяло.“