Начало BG спорт Трагичен инцидент на планинско Благоевград, загина Георги Георгиев-Гецата

Трагичен инцидент на планинско Благоевград, загина Георги Георгиев-Гецата

3863
0
Георги Георгиев-Гецата, снимка: Rallyxpress

Трагичен инцидент беляза днешния ден на планинско изкачване Благоевград. По време на втората квалификационна сесия след тежка катастрофа загина Георги Георгиев-Гецата.

Около 16:30 ч., след като пресича летящия финал на отсечката в кв. Делвино над града, 50-годишният състезател на АСК Грийн Фокс Моторспорт се е ударил тежко в ограда край трасето.

Неговото Субару Импреса WRX се забива в ограждението откъм страната на пилота, което се оказва фатално. Според хора, които са били на финала, колата е подскочила от неравност, след което се е забила в оградата пред нея.

Засега няма как да се каже или да се предполага, каква може да е била причината, пилотът да изпусне контрола над своя автомобил.

Миналия уикенд Георгиев се завърна в спорта по време на рали-спринт край Пещера. Там заедно с навигатора Васил Георгиев завършиха четвърти в генералното класиране.

Смъртта на Георги Георгиев е 20-ият трагичен случай в автомобилния ни спорт и първият, след гибелта на Тодор Славов на 28 юни 2015 г. Състезанието, което трябваше да се проведе утре, бе отменено.

„Той (Георгиев) се състезава се от 2015 г, имал е пауза от две години, но в последните три е бил активен“, заяви Александър Мановски от клуб Диамо, който организира състезанието. „При инцидента няма пострадали други хора от публиката или ангажирани със състезанието. Утрешните стартове се отменят изцяло.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.