Начало BG спорт Пламен Камбуров спечели планинско Своге

Пламен Камбуров спечели планинско Своге

491
0
снимка: Асен Илиев

Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) спечели убедително планинско Своге, 3-и кръг от Националния шампионат. Той спечели и трите манша днес с аванс от близо 20 секунди.

Втори завърши Искрен Веселинов от екипа на Дианел Рейсинг с Хонда Сивик, който единствен има теоретичен шанс да изравни по точки Камбуров. Веселинов стана първи в своя клас HC4. Основният му конкурент за 2-ото място Стефан Георгиев от АСК Стара Загора имаше проблеми с турбото и остана едва 8-и.

„Дори в третия манш стартирах като „баба“ и то, за да завърша и да си взема точките поне за класа“, коментира Георгиев след финала. А въпреки проблема той е първи в HC2.

Трети се нареди Васил Тодоров с Опел Астра, който е първенец в категория HC3. Той спечели битката с Даниел Живков с Пежо 206, завършил 4-и и първи в RC3.

Топ 6 в Своге допълниха Димитър Чолаков (първи в RC2) и Екатерина Стратиева. Дамата е победителка в клас RC4. Тя се подготвя за участие в рали Барум. Последният кръг от първенството е на 28-29 август на планинско Осогово над Кюстендил.