Начало BG спорт Екатерина Стратиева продължава участието си в ERC

Екатерина Стратиева продължава участието си в ERC

487
0
Екатерина Стратиева
Екатерина Стратиева
Екатерина Стратиева продължава участието си в Европейския рали шампионат (ERC) и през тази година. Трикратната носителка на ERC трофея при дамите получи дългосрочна подкрепа от Петрол и се надява да стартира в първия кръг на Азорските острови. Също така българката ще направи своя дебют на Рали ди Рома Капитале. Автомобилът, с който ще се състезават Екатерина Стратиева и Георги Аврамов през тази година отново е Пежо 208 R2.

“Щастлива съм да съобщя, че отново ще участвам в ERC. Времената в момента са много трудни за всички. За щастие ще продължа да разчитам на Петрол и се надявам да намеря още подкрепа. Абсолютно съм сигурна, че ще бъда част от шампионата“, заяви Стратиева.

Българката все още не е финализирала пълния си график с ралита, но е сигурно, че ще направи първо участие в ралито край Рим.

“Трудно е да се направят точни планове. Много съм развълнувана от участието си в Рали ди Рома Капитале, защото това ще бъде ново предивикалтество за мен. Също така искам да стартирам в рали Барум. Това е много специално състезание за мен и тази година ще бъде юбилейно издание“.

Стратиева и Аврамов се надяват да продължат да се състезават за най-големия отбор в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция.

“Надявам се отново да ме приемат в голямото си семейство“, сподели българската състезателка.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Peugeot 208 R2