Начало BG спорт Победа за Мирослав Ангелов на планинско Осогово

Победа за Мирослав Ангелов на планинско Осогово

824
0
Мирослав Ангелов, снимка: Мегапорт Рейсинг

Мирослав Ангелов от екипа на Мегапорт Рейсинг записа втора поредна победа с новия си автомобил Шкода Фабия Evo 2. Това стана на планинско Осогово край Кюстендил до с. Богослов, където се проведе вторият кръг от шампионата. На старта застанаха 36 автомобила пред над 10 000 души – най-многобройната публика на това състезание за последните години.

В първия манш на трасето с дължина 5 км и 36 завоя на изкачване най-добро време даде Васко Въжаров с Опел Астра от освободения клас НС1, следван от Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 9 на 1,1 сек. Ангелов остана трети на 10,7 сек и най-бърз от клас RC2 на хомологираните коли.

Един от фаворитите Пламен Камбуров (LV Ауто Рейсинг) с Шкода Фабия S2000 отпадна поради проблем в двигателя, а Каменов получи проблем във втория манш, спечелен също от Въжаров.

След края на състезанието обаче Въжаров бе дисквалифициран за използване на нередовно гориво.

Така Ангелов бе обявен за победител, а втори зад него е Александър Бурдинов с BMW M3 от клас НС2, на 0,6 сек зад пилота на Мегапорт Рейсинг. Трети е Ивелин Чапанов с Рено Клио от НС3.

„Не очаквахме тази победа, защото автомобилът ни е създаден за рали и изостава с около 300 к.с. от освободените и свободни за доработване автомобили, които са и много по-леки от нас. А това е решаващо на изкачване, коментира Ангелов след финала.

– Дойдохме тук с подкрепата на Еуратек, за да тестваме автомобила за предстоящия рали-спринт Дряново следващата седмица. Можехме да сме малко по-бързи, но нямахме достатъчно време за научаване на трасето.“

снимка: Мегапорт Рейсинг