Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата си е победа, заяви Тото Волф

Победата си е победа, заяви Тото Волф

1698
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: ATP

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви след финала на Гран при на Канада, че би предпочел тимът му да печели на пистата, но победата си е победа, независимо как е спечелена. Люис Хамилтън стана пръв на пистата Жил Вилньов вследствие на наказание на Себастиан Фетел. Санкцията на немския пилот на Ферари бе заради опасно връщане на трасето.

„Победата си е победа, взимаш точките. Бихме предпочели да спечелим чисто, на пистата, но има и такива дни. Понякога решенията на стюардите изглеждат твърде леки, друг път – малко остри, но в крайна сметка трябва да ги приемаме”, заяви Волф.

„Това бе типично противоречиво решение. Аз, разбира се, съм пристрастен и ще кажа, че има правило и то постановява да оставиш една кола ширина. Според мен инстинктивната реакция (на Фетел) бе „Трябва да пазя позицията”. И може би тук отиде малко прекалено далеч.”

„Останах изненадан, тъй като не смятах, че ще вземат толкова спорно решение. Но от гледна точка на правилата, интерпретацията на стюардите е напълно ясна. Те трябва да бъдат подкрепени. Малцина са по-опитни и по-големи професионалисти от Емануеле [Пиро]. Смятам, че са прегледали инцидента, трябва да уважим преценката им и да не нагнетяваме повече нещата.”

На въпрос дали смята, че правилата във Формула 1 са прекалено много, Волф каза, че не би имал нищо против промяна.

„Ако искаме да променим регламента, за да има по-твърди битки, пръв ще се съглася. Надпреварите биха станали малко по-опасни и вълнуващи, но ме бройте „за”.”