Начало BG спорт Победи за Ангелов, Влъчков, Димитров и Велков на Писта Дамасцена

Победи за Ангелов, Влъчков, Димитров и Велков на Писта Дамасцена

429
0
Пламен Ангелов

Пламен Ангелов с Фолксваген Голф стана победител в серия Макси на Писта Дамасцена. Състезанието се проведе на Серес в Гърция и бе трети последен кръг от шампионата на БФАС на Затворен маршрут и премина при отлична организация.

Ангелов стартира от полпозишън и поведе от старта, като бе безапелационен и не допусна никой да го доближи. Втори се нареди Александър Томов със Субару Импреса,като по този начин той си осигури титлата в класа след 3 класирания на подиума тази година.

Битка за 3-ото място водеха Владимир Илиев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Милен Узунов с Ауди А4. Ветеранът, който кара за първи път в официално състезание от доста години насам, показа добра форма и държеше 3-ата позиция до последната обиколка. В нея обаче му свърши бензинът и той бе задминат от Милен Узунов с Ауди А4. Илиев получи специална награда от организатора.

В Туринг 3-та победа за сезона от 3 старта записа Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък стартира първи, но се забави на старта и изостана до 3-а позиция. Още в края на първата обиколка обаче той бе 2-и, а в края на втората вече беше лидер, пред Стоил Неков (Хонда Сивик), също от екипа на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък.

Подиумът в серия Туринг

В следващите турове Влъчков бързо се откъсна напред, като записа нов личен рекорд на това трасе от 1:25.407 мин.

В края той намали темпото, а Неков завърши 2-и, следван от Борислав Петров с Фолксваген Голф. В интересна битка за 4-ото място Хрисим  Христов с БМВ 320 изпревари Динко Монев с Хонда Сивик. Заради проблем с двигателя не стартира Симеон Донов, който вчера караше резервната кола на Влъчков. Последният пък спечели 7-а поредна титла в класа.

В серия Спорт (до 1600 куб.см) победата взе Александър Димитров с Хонда Сивик. Той бе едва 5-и на грида след вчерашните квалификации, но бързо си проби път напред. Поведе най-бързият от тренировките Искрен Веселинов (Хонда Сивик), но още преди средата на дистанцията бе задминат от Димитров.

Александър въртеше страхотни обиколки. В най-бързата си от тях той постигна 1:33.142 мин, която бе с 0.7 сек по-добра от тази на Веселинов. Миналогодишният шампион Йордан Методиев завърши 3-и, като изостана доста в края на дистанцията от лидера. Вторият на грида Деян Куманов с Хонда Сивик изобщо не стартира заради технически проблем. Поради същата причина не кара и Любен Емануилов.

Александър Димитров

В серия Лада на Писта Дамасцена наблюдавахме рядко срещано оспорвано състезание. Битката започна още от старта, където отлично потегли третият на грида Крум Крумов и поведе. Последва многократна размяна на позициите между него, Тодор Василев и Цветелин Велков.

Тримата се движиха в пакет до 9-ата обиколка, в която Крумов спря с технически проблеми. Така отпред за победата останаха да спорят Велков и Василев. Последният обаче също получи повреда в колата и намали рязко темпото. Все пак той финишира втори зад Цветелин, а трети остана Калин Костадинов.

Битката в серия Лада беше много оспорвана

По време на уикенда на Серес организаторите и БФАС дадоха възможност на пилотите от Любителския шампионат Honda Cup BG & Friends да направят свободно каране и да почувстват атмосферната на професионалния шампионат, както и да обменят опит с водещите автомобилни състезатели у нас.