Начало BG спорт Победи за Ангелов, Влъчков, Методиев и Крумов на Писта Бургас

Победи за Ангелов, Влъчков, Методиев и Крумов на Писта Бургас

454
0
Подиумът в серия Туринг

Пламен Ангелов с Фолксваген Голф спечели Писта Бургас във висшата серия Макси. Състезанието бе 2-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Ангелов (Джордан рейсинг тим) беше втори на стартовата решетка, но спечелилият полпозишън Игор Тодоров с БМВ 323 не успя да направи нито една обиколка заради технически проблем.

Втори завърши Александър Томов със Субару Импреса също от екипа на Джордан рейсинг тим. Подиумът допълни Николай Николов с Ауди А4. Победителят от първия кръг в София Филип Бояджиев с Мазда 323 отпадна след 7 направени обиколки.

Отново не караха шампионите от последните няколко години Константин Маршавелов и Пламен Камбуров.

В серия Туринг победи шампионът Иван Влъчков с Хонда. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък спечели в откриващия старт за сезона в София и сега записа нов успех, който го затвърди на върха в шампионата преди последния кръг на Серес следващия месец.

Влъчков беше най-бърз в квалификацията и потегли от полпозишън. Вторият до него Димитър Кондев с Хонда Сивик получи повреда още на старта и отпадна. Така Иван поведе пред Кристиян Христов (Хонда Сивик) също от ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък.

Иван Влъчков

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред пред Христов, а на 3-а позиция излезе Стоил Неков (Хонда Сивик), който навакса от по-задна позиция. Технически проблем в 14-ата обиколка обаче наложи Неков да спре. До финала Влъчков спечели необезпокояван, а в края Христо бе изпреварен от Станислав Владимиров с Опел Астра, тъй като имаше проблеми с двигателя.

Оказа се, че изпреварването е станало при жълти флагове, за което Владимиров бе наказан, а в последствие и дисквалифициран заради неработеща онборд камера. Така Христов стана 2-и, а 3-и бе класиран Иван Алексиев с Хонда Сивик.

В серия Спорт спечели миналогодишният шампион Йордан Методиев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков рейсинг тим. Той стартира от полпозишън и този път не допусна конкурентите да го доближат.

Почетната стълбичка в серия Спорт

Втори на финала беше победителят от Писта София Александър Антов с Хонда Сивик от екипа на Джордан рейсинг тим. Тройката допълни Васко Въжаров с Хонда Сивик, следван от Александър Димитров с Хонда Сивик.

В серия Лада също триумфира миналогодишният първенец – Крум Крумов с ВАЗ 21074 от Гага Авала рейсинг. Той води оспорвана битка с Цветелин Велков с Лада 2101, като на финала бе на само половин секунда пред него. Трети се класира Владимир Ганев с Лада 2105, следван от Косьо Йорданов с ВАЗ 2107.