Начало Картинг Победи за Серафимов, Хаджийски, Мюлер, Йованович, Минков и Гьошев във втория кръг...

Победи за Серафимов, Хаджийски, Мюлер, Йованович, Минков и Гьошев във втория кръг на шампионата

235
0
снимки: Драгомир Петров

Юлиян Серафимов, Томи Хаджийски, Петер Мюлер, Неманя Йованович, Слави Минков и Калоян Гьошев записаха победи в своите класове във втория кръг от шампионата на Българска федерация по картинг-НКС в Хасково.

За разлика от съботния ден, в неделя времето беше слънчево и топло за сезона. А това беше предпоставка за интересни състезания при нови за пилотите условия, които караха в обратна посока на пистата при много добра организация.

В клас KZ Серафимов записа първи успех за сезона, след многото технически проблеми на старта също в Хасково преди месец. Той стартира от полпозишън, като и в двата манша поведе пред Владимир Арабаджиев. В хода на състезанията Горчо успяваше да се откъсне напред. В първото Владо завърши 2-и, следван от Любомир Гърков, който изпревари Искрин Арабаджиев и завърналия се на пистата Радослав Кобуров.

Във втория манш класирането в топ 3 бе на път да се повтори, но 2 обиколки преди края Владо, който бе притискан от Гърков, получи повреда и спря на пистата. От това се възползва Любо, който завърши 2-и, следван от Искрин Арабаджиев. Гърков е 2-и в общото подреждане, следван от Владо Арабаджиев.

Подиумът в клас KZ-2

В No Gear Open за първи път от години насам се събраха достатъчно много пилоти, за да се сформира цял отделен клас – 6.

И в двете състезания днес битката за победата бе между Томи Хаджийски и местния пилот Кристиян Димитров. И в двата случая печеливш беше Томи, който записа пълен актив от 65 точки.

Кристиян бе близо до него, но не му достигаше скорост сред средата на надпреварите. Трети в двата манша и в общото класиране за кръга стана каращият за първи път у нас Патрисио Бодигони от Италия. С две 4-и места тази позиция в общото подреждане зае Габи Пецов, който също кара за първи път в официално състезание този сезон.

Призьорите в No Gear Open

В Rotax Senior борбата за победата бе основно между Петер Мюлер и Люсиян Савов. Немският пилот и в двата манша успя да удържи лидерството след старта, а в хода на маншовете успяваше да натрупа преднина пред Люси. Местата на подиума допълни Дейвид Митов, който нямаше скоростта да притисне първите двама.

Заради паднала верига в първия манш не завърши Мартин Беков. Това го лиши от шанс да се бори за подиума в общото класиране. Все пак той завърши 4-и Никакъв късмет нямаше завърналата се на пистата Лора Христова. И в двата манша днес тя не завърши заради технически проблеми, като в първия отказа моторът. Съответно тя остана последна 6-а.

Местата на подиума в Junior

Също между двама състезатели се водеше битката за победата в Junior.

Това бяха Неманя Йованович и шампионът за миналия сезон Данислав Арсов. Сръбският пилот надделя и в двата манша. В първия пилотът от Велико Търново трябваше да наваксва позиции след старт от 4-о място.

Най-доброто си класиране в класа записа Калоян Генов, който отбелязва сериозен прогрес. Той завърши 3-и в двата манша и зае последното място на подиума, като изпревари Васил Апостоловски и Самуил Иванов.

Първите трима в клас Mini

В клас Mini втора победа за сезона записа Слави Минков. Той надделя в конкуренцията на Христо Младенов, завършил зад Слави и в двата манша. Ицето направи най-силното си каране от лятото на миналата година, като използва по-стария си мотор.

Петър Шингов остана 3-и след много оспорвана битка със Стефан Стефановски във 2-ия манш, като прегряваше гумите си и като цяло нямаше нужното темпо, за да се бори с първите двама.

При най-малките в Mini BG първа победа в класа и в професионалния картинг записа Калоян Гьошев, който е син на дългогодишния автомобилен пилот Петър Гьошев. В първия манш стана масова катастрофа след старта, предизвикана от Пресиян Стоянов, за което той получи наказание – изместване с 5 места назад в класирането. В резултат на инцидента пострада Мартин Бонева.

Тя беше откарана в болница, където се оказа, че няма сериозни контузии.

Подиумът в Mini BG

Заради инцидента, при който бе ударен отзад, Гьошев също изостана, но все пак навакса до 3-ото място. Отпред победата взе Деан Дамянов, следван от Силвия Станчева. Тя беше едната от общо 4-те дами в този клас. Другите бяха Виктория Янкова, Венцислава Ганчева и Бонева.

Във второто състезание инциденти нямаше, но той предложи драматичен финал. През цялото време водеше Дамянов, следван от Гьошев и Станчева, като Калоян бе по-бърз, но не можеше да изпревари лидера. Това обаче стана в последната обиколка, когато двамата застигнаха изостанал с обиколка пилот. Гьошев се възползва и направи двойно изпреварване и спечели. В общото класиране за кръга той изпревари само с 1 точка Дамянов. Станчева се нареди 3-а.

Всички резултати и класирания от кръга в Хасково можете да видите на този линк