Начало Картинг Победи за Владо Арабаджиев, Арсов, Минков и Стефановски в 5-ия кръг

Победи за Владо Арабаджиев, Арсов, Минков и Стефановски в 5-ия кръг

110
0
снимки: Георги Павлов

Владимир Арабаджиев, Данислав Арсов, Слави Минков и Стефан Стефановски записаха победи в своите класове KZ-2, Rotax Junior, Mini и Mini BG в 5-ия кръг от Националните картинг серии. Състезанието се проведе на пистата Пауталия в Кюстендил при слънчево и топло за сезона време. Надпреварите бяха интересни и оспорвани във всички класове.

В кралската категория KZ-2 поредна победа за сезона записа Владо Арабаджиев, който по този начин си осигури и титлата. За последно той бе ставал шампион през 2016 г., когато за последно участва в пълен сезон у нас. По искане на 4 от 5-мата пилоти в класа – Гърков, Върбицалиев, Владо и Искрин Арабаджиев, всички пилоти стартираха в състезанията днес с нови гуми.

В първия манш Владимир потегли от втора позиция и изпревари Юлиян Серафимов, но още в първия обратен завой Горчо си върна лидерството. Той го запази до финала, на 0.3 сек зад Владо, а трети завърши Николай Върбицалиев.

Във втория манш Серафимов се забави на старта и Владо поведе. В хода на състезанието Горчо не беше достатъчно бърз и бе изпреварен от Върбицалиев. Това се оказа решително за крайното класиране в класа, където с 1 точка аванс първи стана Арабаджиев пред Юли. Местата на подиума допълни Върбицалиев.

Първите трима в клас KZ

В клас Rotax Junior първият манш предложи оспорвана битка

Поведе най-бързият от квалификациите Люсиян Савов, а вторият Данислав Арсов изостана 3-и. Пилотът от Велико Търново бързо се върна на 2-ата позиция, а в следващите обиколки изпревари и лидера, за да спечели с 5 сек аванс. Трети се класира Самуил Иванов. Четвърти финишира Кристиян Димитров, но заради наказание от 5 места назад заради инцидент с Неманя Йованович, той бе класиран 5-и, а сръбският състезател 4-и.

Във второто състезание Арсов поведе от първа позиция, а Люси се забави и изостана 3-и, зад Самуил . Савов бързо навакса изгубената позиция, но отпред Арсов се беше откъснал много напред. До финала той запази преднината си и спечели пред Савов и Йованович. Последният е 3-и и в общото класиране, на 2 т. пред Самуил. Кристиян получи технически проблем, не завърши втория манш и остана 5-и в общото подреждане.

Подиумът в Rotax Junior

В категория Mini първа победа в класа записа Слави Минков. Това стана след оспорвана битка с Любослав Руйков. В първия манш Слави поведе от полпозишън, но допусна Любо да го изпревари. След средата на дистанцията Минков беше по-бързият пилот и си върна лидерството след атака на първия обратен завой. Трети се нареди Петър Шингов пред Христо Младенов.

Във втората надпреварата Минков води от старта до финала, следван от Руйков. Люта битка за 3-ата позиция проведоха Шингов, Хаджийски и Младенов, като в крайна сметка Петър я спечели, а с това и 3-ата позиция в общото подреждане.

Призьорите в клас Mini

При най-малките в клас Mini BG първа победа за сезона взе Стефан Стефановски. Македонският пилот спечели и двата манша. В първия той остави зад себе си Виктор Тодоров, като последният бе по-бърз към края. В битка за 3-ото място Пресиян Стоянов се удари в Деян Дамянов и изостана, а Дамянов завърши 3-и.

Във второто състезание отново първи стана Стафановски пред Виктор (спечелил Балканската купа в класа преди 2 седмици), а Дамянов удържа зад себе си по-бързия Пресиян и така си осигури 3-ото място и в общото класиране за кръга. Последният 6-и кръг е след 2 седмици в Хасково.

Подиумът в Mini BG

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.