Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Под съмнение ли е бъдещето на Мерцедес в F1?

Под съмнение ли е бъдещето на Мерцедес в F1?

2734
0
Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

На Мерцедес и Люис Хамилтън им предстои цял сезон работа заедно преди седемкратният световен шампион да си тръгне от Бракли в края на 2024 г. Новината, че е решил да напусне обаче, породи множество реакции. Една от тях е какво означава това за бъдещето на тима. Как ще се справят в екипа, знаейки отсега, че англичанинът си тръгва? Кой ще дойде на мястото му?

Въпроси относно представянето на Мерцедес през сезон 2024 се задават още от края на състезателната 2023 година. Напускането на Хамилтън е допълнение към несигурността в отбора и поставя под съмнение бъдещето му.

„Мисля, че те имат нещо изненадващо за предстоящия сезон, което ще изуми някои хора. За Формула 1 е много, много важно да има силен тим на Мерцедес, който отново да се бори в челото“, посочи Ралф Шумахер още преди шокиращата новина за присъединяването на Хамилтън към Ферари от 2025 г.

„Ако обаче досегашното представяне продължи, то това би означавало, че в Бракли вече не разбират как да създадат автомобил, способен да побеждава. А това ще е фатално за бранд като Мерцедес при всичките му успехи в миналото“, допълни бившият F1 пилот.

След вчерашната новина вече се говори как напускането на Хамилтън ще се отрази на отбора. Каква ще е атмосферата през предстоящия сезон в питовете на Мерцедес? Ще доведе ли новото споразумение на седемкратния световен шампион до решение за някои от хората в Бракли да се преместят заедно с него в Маранело? Най-често се споменава името на състезателния му инженер Пийт Бонингтън. Бе припомнено също така, че техническият директор Джеймс Алисън е бивш кадър на Ферари. 55-годишният инженер напусна Скудерията през 2016 г. Сега обаче ръководството в Маранело е различно от това, което не прояви никаква гъвкавост към него в момент, когато изживяваше лична трагедия.

На настоящия етап това са само спекулации. Някои от тях тепърва ще се развиват през годината, особено ако Ред Бул и Макс Верстапен доминират по пистите като през миналия сезон. Падокът обсъжда теми, които да разнообразяват ежедневието. Медиите ще търсят информация за материали, привличащи вниманието на читатели и зрители, което винаги е благодатна почва за слухове. Но както се случи с този за отиването на Хамилтън във Ферари, понякога слуховете се превръщат в истина.