Начало Други Подиум за Нисмо на Пол Рикар

Подиум за Нисмо на Пол Рикар

43
0
нисан,Нисан GT-R Нисмо GT3

Алекс Бункомб, Марк Шулжитский и Стив Дохърти финишираха със своя No.32 Нисан GT-R Нисмо GT3 на второ място в клас Pro Am от третия кръг на Blancpain Endurance Series, провел се на пистата Пол Рикар. Нисан GT Academy Team RJN вече води убедително в класирането в Pro-Am.

Тричасовото състезание стартира зад кола за сигурност, след като в първата обиколка на предшестващото Super Trofeo състезание загина пилотът Андреа Маме.

Това бе първата надпревара, в която Атлетите на Нисмо бяха разбъркани, за да се съставят два еднакво силни пилотски eкипа. GT-R с No.35 GT-R направи силна квалификация, подреждайки се на 14-то място на стартовата решетка, което се равнява на четвърто място в Pro Am класа, а No.32 бе малко по-назад – осми в класа.

Волфганг Рейп бе зад волана на No.35 при старта на състезанието. Белгиецът направи добър едночасов стинт, след което предаде автомобила в ръцете на Петер Пизера. Той продължи добрата работа, започната от Волфи, но бе ударен от BMW. Повреда имаше, но още не се бе проявила.

Лукас Ордонес бе следващия зад волана и от него се очакваше добър стинт, след като се представи много добре по време на тренировъчните сесии. Само три обиколки по-късно обаче той спука гума. Ордонес спря в бокса и се оказа, че повредата е резултат от по-ранния инцидент и единствената възможност бе автомобилът да бъде прибран в бокса.

Така всички надежди на отбора бяха насочени върху No.32 Nissan GT-R. Алекс Бункомб изтегли автомобила напред на старта, но трябваше да спре по-рано от предвиденото, когато и той спука гума. След това Марк Шулжитский бързо се присъедини към състезанието. Отличното пилотиране на Марк бе последвано от прекрасна работа на Стив Дохърти, който пресече финала на второ място в класа.

Всички наши пилоти свършиха добра работа днес – каза Боб Невил, шеф на тима на Нисан GT Academy RJN. – Събитията от тази сутрин бяха много тъжни. Смятам, че бе разумно да стартираме зад кола за сигурност. Постоянството се отплати на No.32 и беше добре да видим Алекс, Марк и Стив на подиума, независимо от нетържествената церемония. Жалко е за момчетата с No.35, но темпото на този автомобил беше пракрасно и очакваме с нетърпение 24 часа на Спа.