Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подобренията по новия мотор на Хонда са основно по двигателя с вътрешно...

Подобренията по новия мотор на Хонда са основно по двигателя с вътрешно горене

166
0
Брендън Хартли,Торо Росо,Хонда

Подобренията по новата задвижваща система на Хонда са основно по двигателя с вътрешно горене. Това заяви техническият директор на японците Тойохару Танабе.

Агрегатът ще бъде поставен в двата болида на Торо Росо за Гран при на Канада, като се очкава да бъде с около 40 конски сили по-мощен от досегашния, което ще донесе подобряване на скоростта с около 0.5 сек на обиколка.

„Въвеждаме подобрен мотор за Канада, който ще бъде поставен и в двете коли, каза Танабе. – Подобренията са основно по двигателя с вътрешно горене, като сме се фокусирали върху това да подобрим представянето му.

-Пистата в Монреал е с дълги прави,  като след тях идват бавни завои, което означава, че е нужна бърза реакция от турбото. Около 60% от обиколката се кара на пълна газ. Всичко това говори колко важен е двигателят за това състезание.“

Според техническия шеф на Ред Бул Ейдриън Нюи пък новия агрегат на Рено ще бъде с 1% по-висока мощност, което означава около 10 конски сили. Очаква се това да донесе 0.1 сек по-добра скорост на обиколка.