Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подобряването на стартовете е приоритет на Мерцедес

Подобряването на стартовете е приоритет на Мерцедес

42
0
старт

Люис Хамилтън потвърди, че подобряването на стартовете е приоритет за екипа на Мерцедес след първия кръг в Австралия. На пистата Албърт парк британецът и неговият съотборник Нико Розберг потеглиха от първа редица, но и двамата бяха изпреварени от Себастиан Фетел с Ферари, а след това и от Кими Райконен в завой №2. Проблемите на Нико дойдоха от това, че се намираше на мръсната страна на пистата, а при Люис превъртяха задните гуми.

Според повечето предположения причината за забавянето при пилотите на Мерцедес се дължи като цяло на новото правило за тази година, според което стартирането се извършва само с един съединител, който е под формата на бутон на волана. Хамилтън обаче не смята, че екипът му има проблем с това.

„Първоначалното ми тръгване беше като това на Нико, но при втората част от него, когато освобождаваш напълно съединителя, имах допълнително превъртане на гумите. Не беше голям проблем. Винаги има промяна в процеса на потегляне, дори когато стартовете ми са били страхотни. Говорихме за това и той (стартът) е един от приоритетите ни. Колите на Ферари направиха изключително добър старт, бяха много силни.”

Според Хамилтън, въпреки че в състезанието след това той и Розберг излязоха напред с гумите медиум и без повече спирания в бокса завършиха втори и първи в състезанието, борбата между Мерцедес и Ферари ще бъде оспорвана и не може да се каже от сега кой ще я спечели.