Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подозират Ферари в използване на кодирано съобщение към Райконен

Подозират Ферари в използване на кодирано съобщение към Райконен

65
0

Екипът на Ферари е заподозрян, че е използвал кодирани съобщения към пилота Кими Райконен по време на Гран при на Бахрейн, за да се заобиколят ограниченията на ФИА за това какво може да получава състезателят като информация.

Разкритието е на немското издание „Ауто мотор унд Шпорт“. За този сезон федерацията въведе нови правила за това какво може да бъде съобщавано на пилота от бокса, като позволените неща бяха доста намалени и оформени в 25 точки.

В тази връзка състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг напомни, че ограниченията не касаят само радио съобщенията, но също и данните, които се подават от бокса чрез таблата на старт-финалната права и дисплеите на волана.

„Имаме камери, които наблюдават всичко, за да проверяваме дали не става нещо необичайно. Ако забележим нещо такова, ще задаваме въпроси“, коментира Уайтинг.

Според изданието друг тим е представил на ФИА снимка със съмнително съобщение до Райконен на старт-финалната права по време на старта в Бахрейн и сега федерацията обмисляла дали да започне разследване срещу Скудерията