Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Показах, че още съм сред най-добрите, заяви Хамилтън

Показах, че още съм сред най-добрите, заяви Хамилтън

51
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели четвърта победа за сезон 2012 г. в САЩ, където Формула 1 се завърна след няколкогодишно отсъствие. Той изпревари Себастиан Фетел (Ред Бул) в 42-ата от общо 56 обиколки на чисто новата писта до Остин. Хамилтън бе изключително щастлив след финала, тъй като целта му бе да вземе победа в оставащите до финала на първенството два старта преди да си тръгне от Макларън.

През миналия уикенд исках успеха повече от всякога. Работих толкова упорито през годината за такова представяне и желанието ми бе накрая нещата да се получат – заяви англичанинът.

Световният шампион за 2008 г. сподели също така, че с карането си в САЩ е показал, че е на нивото на най-добрите в Гран при:

– Мисля, че оставих следа в спорта и показах, че имам статут като на другите. Не се състезавам за първото или второ място в шампионата, но все още съм на ниво. Току-що победих тези, които са смятани за най-добри. Смятам, че тази година карах по най-добрия начин в цялата си кариера, ставах все по-силен и по-силен и в Остин бе най-доброто представяне за сезона. Да съм в състояние да натисна сериозно, да не допускам грешки, да настигна Себастиан и да го видя, че той бърка, бе невероятно усещане. Казват, че си толкова добър, колкото е било последното ти състезание. Щеше да е хубаво още да водя борба за титлата, но нещата са такива, каквито са. Затова трябва да съм благодарен – за това къде съм и какво сме постигнали.

Състезателят все още не се е сбогувал окончателно с тима преди да отиде в Мерцедес. В Остин той заведе целия екип на барбекю.

Не останахме до късно като на парти, но казах няколко думи. Ще има голяма реч във фабриката, но сега исках да благодаря на хората, да им кажа колко ценя невероятната им работа през годините – допълни Хамилтън.