Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Показаха оцветяването на болида на Алонсо за Индианаполис

Показаха оцветяването на болида на Алонсо за Индианаполис

43
0

Екипът на Андрети Аутоспорт показа цветовата схема на болида, с който Фернандо Алонсо ще участват в 500-те мили на Индианаполис на 28 май.

Испанецът ще кара за тима на Майкъл Андрети с подкрепата на Макларън и Хонда, като ще пропусне Гран при на Монако. Той ще бъхде заместен от Дженсън Бътън.

Колата ще е оцветена основно в класическото за Макларън от миналото оранжево, като на места, като на предното крило, ще има и черно.

Днес Алонсо ще направи първия си тест с болида на легендарната писта Индианаполис от 9 до 17 часа местно време, като целта му ще е да премине програмата за ориентиране на дебютанти в Индикар.

Досега екипът на Макларън два пъти е печелил състезанието – през 1974 и 1976 г. с Джони Ръдърфорд отново с оранжево оцветен болид. 

Самият Алонсо публикува в социалната мрежа Instagram снимки на каската си за Инди в пълния й вид, след като снощи показа отделни фрагменти от нея. 

Специални материали за философията и разбиранията на Алонсо, както и в какво се коренят проблемите на Хонда във Формула 1, може да намерите в брой 203 на списание ClubS1.