Начало Други Пол ди Реста е новият шампион в DTM

Пол ди Реста е новият шампион в DTM

58
0
Пол ди Реста

Шотландецът Пол ди Реста е новият шампион в немския шампионат за туристически автомобили (DTM).

Ди Реста, който е и тест-пилот в тима на Форс Индия във Формула 1, завърши втори в последното състезание за сезона в Шанхай, но това му бе достатъчно, за да си осигури титлата, тъй като водачът в генералното класиране – Бруно Шпенглер, който също като ди Реста управлява Мерцедес-Бенц С-клас, остана далеч назад в края на надпреварата. Той имаше проблеми в квалификацията и стартира състезанието от незавидната 17-та позиция и не успя да се придвижи напред, което бе достатъчно, за да може 24-годишният ди Реста да завърши сезона с 3 точки повече (общо 71) и да спечели титлата в DTM.

Състезанието в Китай бе спечелено от Гари Пафет, който също управлява Мерцедес, като така той също измести Шпенглер в класирането и завърши сезона като вице-шампион. По този начин тримаята пилоти в челото на генералното класиране са само с автомобили Мерцедес-Бенц. Най-предно класиралият се в шампионата пилот на Ауди е миналогодишният шампион – Тимо Шайдер, който остана четвърти тази година.

„Тази усмивка няма да слезе от лицето ми доста дълго време. Хубавото е, че полетът ми е насрочен за понеделник. Искаше ми се повече членове на семейството ми да са тук и да празнуват с мен, но сега ще празнувам с тима си. Днес за мен по-важно бе да спечеля титлата, отколкото състезанието и в крайна сметка се получи“, заяви щастливият ди Реста след финала.