Начало Moto News Пол Еспаргаро записа първи полпозишън в MotoGP

Пол Еспаргаро записа първи полпозишън в MotoGP

700
0
Пол Еспаргаро КТМ
Пол Еспаргаро, снимка Ред Бул
Пол Еспаргаро с КТМ спечели квалификацията за Гран при на Щайермарк в MotoGP. На пистата Ред Бул Ринг испанският пилот записа най-бърза обиколка във втората квалификационна сесия. Това е първи полпозишън за него и тима на КТМ.

До него на първа редица ще бъдат Такааки Накагами с LCR Хонда и Йохан Зарко (Авинтия Дукати). Френският пилот ще стартира утрешната надпревара от бокса, след като получи наказание заради  инцидента с Франко Морбидели по време на Гран при на Австрия.

Най-бързи в Q1 бяха Йохан Зарко и Данило Петручи (Дукати). Пилотът на Ямаха Валентино Роси катастрофира по време на последната си бърза обиколка и ще стартира в Гран при на Щайермарк от 15-то място. Извън топ 12 остана и записалият първи успех за КТМ Брад Байндър, както и пилотите на Репсол Хонда и Априлия.

В Q2 борбата за първата позиция започна още от самото начало. Първото най-добро време бе на Фабио Куартараро (Ямаха SRT). След него се наредиха Йохан Зарко и Жоан Мир със Сузуки.

Малко след това Пол Еспаргаро подобри времето на Куартараро, но бе изместен от Накагами. В края на сесията Пол отново записа най-бързата обиколка след перфектно минаване през третия сектор на трасето и по този начин спечели първия си полпозишън в кралския клас. Втори на 6 хилядни остана пилота на LCR Хонда Такааки Накагами, а на трето място се класира Жоан Мир след наказанието на Зарко. На втора редица са Джак Милър (Прамак Дукати), който претърпя инцидент в завой номер 6 по време на третата свободна тренировка. След него са Маверик Винялес (Ямаха) и Алекс Ринс (Сузуки). Третата редица е за Мигел Оливейра (КТМ Tech 3), Андреа Довициозо (Дукати) и Фабио Куартараро (Ямаха SRT).

Разликите отново бяха изключително малки, като тази между полситъра Пол Еспаргаро и последния Тито Рабат (Авинтия Дукати) е по-малка от секунда и половина.

ИЗТОЧНИКmotogp.com