Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полиция осуети намеренията на 80-ина фенове да си построят трибуна, за да...

Полиция осуети намеренията на 80-ина фенове да си построят трибуна, за да гледат Гран при на Италия

1548
0
фенове, запалянковци, F1, Формула 1
снимка: Алфа Ромео

Полиция спряла няколко десетки фенове да си вдигнат собствена трибуна, от която да гледат Гран при на Италия този уикенд на пистата Монца. Според Гадзета дело спорт група запалянковци, включваща около 80 души от „оранжевата армия“ – нидерландски фенове на Макс Верстапен – били на път да започнат аматьорски строителни работи, за да си осигурят места за квалификацията и състезанието. Те си носели скеле, тръби, фитинги и платформи след явно добро планиране на проекта. В публикацията се твърди, че част от групата била употребила алкохол преди да започнат „строеж“. Полицията обаче се намесила бързо и осуетила намеренията на феновете. Цялото оборудване на запалянковците и материалите им са били конфискувани, но няма арестувани.

Билетите за повечето надпревари до края на сезон 2022 във Формула 1 са разпродадени изцяло. Интересът към спорта се увеличи и местата по пистите са изчерпани от месеци.

Това пък бе една от малкото забавни случки около Гран при на Италия този уикенд. Смъртта на кралица Елизабет II се отрази и на Формула 1. Всички отбори отбелязват кончината на най-дълго царувалия британски монарх. Базите на 7 от десетте екипа в Гран при са във Великобритания. Отразяването на работата на тимовете в социалните медии е сведено до минимум.