Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полицията в Нортхамптън предупреди феновете да не се опитват да гледат F1...

Полицията в Нортхамптън предупреди феновете да не се опитват да гледат F1 около Силвърстоун

5408
0

Полицията в Нортхамптън отправи няколко предупреждения през последните дни към феновете на Формула 1 да не се опитват да гледат сесиите и надпреварите на пистата Силвърстоун през следващите два уикенда. Състезателните уикенди ще се провеждат при затворени врати като останалите стартове в календара поне до Гран при на Тоскана в средата на септември. От Ферари се надяват там да има разрешение за присъствие на тифози, тъй като на Муджело ще отбележат своята надпревара №1000 в световния шампионат.

По време на първите два старта в Австрия камерите на ФОМ неколкократно улавяха запалянковци, настанили се по хълмовете около пистата Ред Бул Ринг

Те не бяха много и не се опитваха да се доближат до трасето, но все пак присъстваха. В Унгария също имаше запалянковци – в един от къмпингите около Хунгароринг – и гледаха от хълм с изглед надолу към пистата.

Районът около Силвърстоун няма подобни възможности за наблюдаване и местните власти въвеждат сериозни мерки. Те създават охраняема зона. В нея достъп ще имат живеещите и работещите в района. Всички ще бъдат проверявани. Полицията ще блокира всички възможни места за достъп и наблюдение на Силвърстоун от околните пътища. Основният трафик ще се осъществява по водещия до главния ход на съоръжението Дадфорд Роуд, чийто отбивки ще са затворени. Ще се охраняват използваните за паркинги райони и появили се там автомобили ще бъдат отстранявани. Въздушното пространство над трасето също е затворено.

„Правителственото изискване е тези събития да се проведат без присъствието на публика. Ето защо би било ужасен удар да допуснем хора до трасето, включително събирания на главния вход на фенове, надяващи се да зърнат за миг пилотите. Това така или иначе няма да е възможно, защото повечето състезатели ще отседнат на трасето в моторхоуми“, заяви управляващият директор на Силвърстоун Стюарт Прингъл.

Той допълни, че настоящите притеснения на нортхамптънските власти са същите като тези в Ливърпул относно събирания около стадион Анфийлд

Футболните фенове искаха да отпразнуват титлата на едноименния футболен отбор.

„Ние ще спазим всички изисквания. Затова и изпращаме тези послания – рано, ясно и със съдействието на властите. За всички трябва да е напълно разбираемо колко сме сериозни“, каза още Прингъл.