Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поредният конфликт с Хамилтън – Уитмарш го защити, баща му обвини мениджърите...

Поредният конфликт с Хамилтън – Уитмарш го защити, баща му обвини мениджърите за хаоса

45
0
Люис Хамилтън,Фелипе Маса

Конфликтът между Люис Хамилтън (Макларън) и Фелипе Маса (Ферари) на пистата в Сингапур и извън нея се оказа като че ли по-интересен след финала на надпреварата, отколкото поредния успех на Себастиан Фетел (Ред Бул). Двамата спретнаха рядко срещан в падока сблъсък, след като се озоваха едновременно в зоната за тв-интервюта. Бразилецът подигравателно потупа съперника си по рамото с репликата:

Много шампионати ще спечелиш с това каране. Добра работа, няма що. Много добра работа!

Явно също раздразненият англичанин се провикна след съперника си да не го докосва преди да си тръгне, за да не избухне.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш пък отново защити пилота си, което прави неизменно през цялата състезателна година.

Според мен Люис е млад. Той е агресивен и отстояващ позицията си състезател. Учи се и ще си вземе поука от случилото се. Вярвам, че тепърва ще печели победи и още шампионати – заяви Уитмарш.

Той обаче също си изтърва нервите, когато бе попитан дали ударът не е могъл да бъде избегнат. Отговорът гласеше:

– Всеки удар може да се предотврати, ако си останеш в бокса. Някакви сериозни въпроси?

Интересна бе гледната точка на бащата на Люис – Антъни Хамилтън. Той се видя със сина си и бе категоричен, че момчето му ще се оправи, макар да изживява крайно труден период в момента. В същото време Хамилтън старши, който до миналата година бе мениджър на Люис (а в момента е такъв на Пол ди Реста (Форс Индия)), постави под въпрос управлението на кариерата на световния шампион за 2008 г.

26-годишният състезател избра XIX Ентъртейнмънт да се грижи за делата му след цяла година мислене. Компанията е на Саймън Фулър и сред клиентите й са имена като Ани Ленъкс, семейство Бекъм, Анди Мърей. Портфолиото е впечатляващо, но според Антъни Хамилтън това очевидно не е достатъчно в случая с Люис – особено като се има предвид, че Фулър е присъствал лично на едва два старта този сезон, а на останалите са изпращани представители на фирмата му.

Всеки пилот в питлейна има за мениджър бивш пилот. Освен Люис. Сигурен съм, че хората в компанията са много добри, но за Формула 1 е необходимо да си лично ангажиран с живота на състезателя, защото напрежението е огромно. Те трябва да са тук и не мисля, че може да се върши достатъчно добра работа, като се изпраща просто който и да е. Казвам го с уважение към всички в тази история, но така се прави бизнес в Гран при – обясни позицията си Антъни.