Начало Други Порше обяви първите си двама заводски пилоти – Тимо Бернхард и Ромен...

Порше обяви първите си двама заводски пилоти – Тимо Бернхард и Ромен Дюма

73
0
Ромен Дюма,Тимо Бернхард

Порше обяви първите си двама заводски пилоти, които ще се състезават през 2014 г. в световния шампионат за надпревари за издръжливост (WEC) и 24 часа на Льо Ман. Това са Тимо Бернхард и Ромен Дюма. И двамата вече имат победи в Льо Ман, но от догодина ще се състезават с новия LMP1 прототип от Вайзах. По-късно през 2013-та те ще започнат и тестове с автомобила.

Тимо Бернхард и Ромен Дюма са смятани за двама от най-бързите и опитни пилоти на спортни коли в света. Изключително съм доволен, че точно те ще участват в WEC и 24 часа на Льо Ман за нас през 2014 г. – заяви Волфганг Хац, член на изпълнителния борд – изследване и развитие – на Порше.

Директорът на LMP1 проекта Фриц Енцингер допълва:

– Това, което е особено ценно в тях, е компетентността им като тест пилоти. Поради тази причина двамата вече са интегрирани в програмата за развитие на новия ни автомобил и ще стартират интензивни тестове от средата на тази година.

Бернхард е част от програмата на Порше за развитие на млади пилоти. Привлечен е през 1999 г. и тогава 18-годишният пилот става част от Порше Джуниър Тийм, където става професионален автомобилен състезател. От 2002 г. е официален заводски пилот на Порше. През 2010 г. бе избран благодарение на постиженията си за автомобилен състезател на годината от немския клуб ADAC. Тимо е единственият пилот с победи във всичките четири най-прочути класически надпревари за спортни коли: 24 часа на Льо Ман (2010 г.), 24 часа на Дайтона (2003), 12 часа на Себринг (2004) и е пет пъти победител в 24 часа на Нюрбургринг, което е още един рекорд.

Дюма става част от Порше през 2004 г. Той се е състезавал 12 пъти в 24 часа на Льо Ман, като печели легендарното състезание през 2010-та зад волана на Ауди. В началото на кариерата си прави впечатление с участието си в други шампионати – Формула 3, Формула 3000, международни GT надпревари, Порше Карера Къп Германия.

Името на Марк Уебър упорито се спряга за отбора на Порше. Слуховете за преминаване на австралиеца в екипа се засилиха особено много след скандалите в Ред Бул от Гран при на Малайзия във Формула 1. Твърди се, че Марк е подписал петгодишен договор, който започва от догодина. Засега Порше отхвърлят информацията.