Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Порше отричат връзка с Марк Уебър

Порше отричат връзка с Марк Уебър

72
0
Марк Уебър

Скандалът в Ред Бул от Гран при на Малайзия доведе до редица слухове относно бъдещето на Марк Уебър във Формула 1 и възможно негово оттегляне. Възродиха се слуховете за евентуално връщане на австралийския пилот към спортните автомобили, като последно немският вестник Билд написа, че състезателят вече се е свързал с Порше във връзка с програмата им в този аспект.

До момента от Вайзах отричат подобна връзка. Говорителят Оливер Хилгер обаче посочи следното:

Порше вече има екип от успешни в международен план пилоти. Дали ще има още състезатели, които ще се присъединят, ще бъде решено на по-късен етап.

Порше ще се върне в надпреварите с прототипи през 2014 г. с надеждата да надгражда над 16-те победи в Льо Ман. Марката и името на Уебър бяха свързани още миналата година. Марк понастоящем остава кандидат за място в Ред Бул във Формула 1 и догодина – собственикът на екипа и на едноименната компания за енергийни напитки Дитрих Матешиц подкрепя австралиеца и заяви, че докато пилотът не се оттегли, за него винаги ще има място в отбора. Обтегнатите отношения със Себастиан Фетел и съветника на тима Хелмут Марко обаче могат да доведат до друго решение от страна на Марк.

Уебър има опит в спортните автомобили от двете си години с Мерцедес. През 1999 г. обаче той изживя на два пъти преобръщане на автомобила му във въздуха и след поредното салто се бе зарекъл повече в такава кола да не се качва. След 14 години може да е променил мнението си.

Порше пък тепърва трябва да потвърждават програмата си за следващия сезон, както и състава на отбора си.