Начало Други Порше поведе в Льо Ман, но Ауди са близо

Порше поведе в Льо Ман, но Ауди са близо

44
0

Колите на Порше 919 Hybrid очаквано поведоха след първия един час на „24-те часа на Льо Ман”, който ще се запомни с излизането на колата за сигурност заради запалила се кола. Начело на колоната в прочутото състезание е Тимо Бернхард с болида с №17, като само на секунда и половина зад него е Нийл Яни с машина №18. Колите на основния съперник Ауди обаче не са никак далеч на този етап. На 3-а, 4-а и 5-а позиция са Дювал, Лотерер и Бонаноми с болиди №8, №7 и №9.

На шесто място се движи третата кола на Порше, управлявана от Нико Хюлкенберг. Следват двете коли на Тойота, карани в момента от Буеми и Вурц, но преди тяхното изоставане бе около минута преди инцидента в края на първия час.

В самия край на първия час Патрик Пие с Порше номер 92 се запали в първия шикан. Зад него два автомобила се сблъскаха, което доведе до излизане на колата за сигурност, която съкрати всички разлики.

Страшно много проблеми имаха пилотите на Нисан. Единият автомобил с №23 изобщо не успя да потегли в началото и е последен на 7 тура от водача. На другия с номер 21 пък му се отвори вратата и трябваше да направи допълнителен бокс, което го прати едва 28-и в общото класиране.

Водач в LM P2 е Тристан Гоменди от екипа на Thiriet By Tds Racing с Нисан Орека 05, който е 10-и в общото подреждане.