Начало Автомобили Порше София Юг отвори врати за клиентите си

Порше София Юг отвори врати за клиентите си

110
0
Volkswagen,Порше София Юг

Днес бе представен вторият продажбено-сервизен комплекс на Volkswagen в столицата. Той е собственост на Порше Интер Ауто БГ и бе придобит от „Сакар Ауто“ – досегашен дилър на марката за София и региона. Продажбено-сервизният комплекс отвори врати за клиенти и любители на марката на 17 октомври 2011 г. под новото търговско наименование „Порше София Юг“. Договорът за смяна на собствеността бе продиктуван от желанието на Порше Интер Ауто БГ, Порше БГ и бившия собственик за продължаване на успешното представяне на марката Volkswagen на пазара.

Томас Рушицка, изпълнителен директор на Порше БГ, изказа своята благодарност към екипа на предишния собственик за професионалното представяне на Volkswagen през изминалите 20 години. С преминаването на собствеността на комплекса в структурата на Порше Интер Ауто БГ (ПИА БГ) се гарантира и затвърждава приемствеността в продажбената, следпродажбената и сервизната дейност на комплекса на Volkswagen. Наличието на този търговски и сервизен център oптимизира географското покритие на пазара в София и улеснява обслужването на настоящите и потенциалните клиенти на бранда. „Марката Volkswagen е на първо място по продажби на леки и лекотоварни автомобили за периода януари – септември 2011. Вторият продажбено-сервизен комплекс в столицата „Порше София Юг“ ще допринесе в значителната степен за запазване на лидерската ни позиция на пазара и през следващата година“, коментира г-н Рушицка. На въпроса дали има осъществен реекспорт Рушицка отговори, че „нито един автомобил не е изнесен от структурата на Порше БГ“.

„Второто дилърско представителство ще възприеме успешния бизнес модел на първия комплекс, а именно прилагането на тези добри практики ще гарантира поддържането на установените високи стандарти за продажба и поддръжка на леки и лекотварни автомобили Volkswagen“, заяви Ивайло Пулев, изпълнителен директор на ПИА БГ в своите приветствени думи. „Желанието ни е да запазим рентабилността на комплекса и едновременно с това да допринесем за утвърждаването на водещата ни пазарна позиция“, допълни той.

Досегашният екип ще продължи работата си в „Порше София Юг“. „В центъра на нашия бизнес модел винаги е бил поставен човешкият потенциал и акцентът пада върху дългогодишното развитие на доказани служители“, сподели още г-н Пулев. Начело на ръководния екип на „Порше София Юг“ ще бъде г-н Росен Александров, който е в компанията от 2005 г. Г-н Красимир Алексиев, който е с дългогодишен опит в продажбите на Volkswagen, ще ръководи продажбите на нови и употребявани автомобили в комплекса. Г-н Борислав Димитров ще оглави сервизната дейност в „Порше София Юг“, а г-н Стоян Трайков поема отдел „Резервни части“.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter