Начало Други Порше взе 19-а победа на Льо Ман

Порше взе 19-а победа на Льо Ман

53
0

Порше спечели 19-а победа в 24-те часа на Льо Ман, след изключително драматична надпревара през тази година. Екипажът с номер 2, за който пилотираха Тимо Бернхард, Брендън Хартли и Ърл Бамбър се оказа този с най-малко технически проблеми от всички прототипи от висшия клас LMP1.

И след битка до последния час екипът успя да изпревари с една обиколка Jackie Chan DC Racing с прототипа Oreca 07 от клас LMP2. За последния караха Оливър Ярвис, Томас Лорент и Хо-Пин Тунг. Не трето място на 3 обиколки след победителя завърши друг прототип от LMP2 с Oreca 07 – този на Vaillante Rebellion.

След драмите на Тойота 7 и 9, които получиха сериозни повреди в нощните часове, начело излезе Порше с номер 1 (Ник Танди, Андре Лотерер и Нийл Джани). Те имаха аванс от 13 обиколки пред конкурентите, но след спадане на налягането на маслото.

В последствие се оказа, че проблемът е много сериозен и прототипът не може да продължи състезанието. Така начело излезе екипът на Jackie Chan DC Racing с прототип Oreca 07. В оставащите 2 часа все пак Порше 2 успя да настигне и изпревари лидера и така донесе 19-и триумф на марката в прочутата надпревара за издръжливост.

В клас LM GTE Pro успехът бе за Aston Martin Racing с модела Aston Martin VANTAGE.

ПЪЛНО КЛАСИРАНЕ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО