Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последните резултати от колата на Ферари били по-окуражаващи

Последните резултати от колата на Ферари били по-окуражаващи

2296
0
Ферари, тестове, Абу Даби
снимка: Спас Генев/spasgp.com

Последните резултати от изследванията на новия болид на Ферари са по-окуражаващи. Това твърди популярният журналист Лео Турини. Той е известен със силните си връзки в тима от Маранело.

Именно той първи съобщи в средата на миналия месец за това, че подготовката на колата, която ще бъде представена на 11 февруари, не върви по план и новият автомобил не дава очакваните резултати в симулациите.

Седмица по-късно кореспондентите на Auto Bild Ралф Бах и Бианка Гарлоф потвърдиха това. Те написаха, че колата изглежда има сериозна грешка в аеродинамиката.

Според Турини обаче последните изследвания показват по-добри резултати. „Показанията от последната седмица са по-окуражаващи, написа Турини в своя блог. – До момента не всичко върви гладко. Но както вече обясних, още има време.

Целта на тима за новия сезон е да има по-опростена кола, при която да няма резки промени в представянето в зависимост от пистата.“

По отношение на двигателя, Турини написа: „В Маранело са уверени, че нямат проблем с представянето на задвижващата система. Биното е сигурен, че моторът най-малкото не изостава спрямо Мерцедес и Хонда.“

Що се отнася до пилотите, Лео твърди, че отношенията между Фетел и Льоклер не са се влошили много, което можеше да се очаква след проблемите им в няколко състезания миналия сезон. Кулминацията на които беше инцидентът в Гран при на Бразилия.