Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме неизползван потенциал, убеден е Верстапен

Имаме неизползван потенциал, убеден е Верстапен

1174
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен оглави класирането в първата свободна тренировка преди Гран при на Сингапур и даде второ време във вечерната сесия. Той направи общо 51 обиколки в трите часа за подготовка и заяви, че денят му е бил добър.

„Конкурентоспособни сме, колата работи наистина чудесно и в двете тренировки”, продължи Верстапен

„В квалификационната си симулация се озовах в трафик в последния сектор. Подобрението в обиколката ми бе само 0,2 сек спрямо тура с гуми хард. Това означава, че имаме неизползван потенциал. Смятам, че темпото ни бе силно и в дълги, и в къси серии, но Люис [Хамилтън] също изглеждаше много бърз. Пистата не е лесна за разбиране, а и е много неравна. Но карането е удоволствие с достатъчно силна кола. Състезанието тук зависи на 95% от квалификацията, но дотук се чувствам положително настроен.”

Уличното трасе в Сингапур е ново за Алекс Албон. Той завъртя 54 тура, претърпя и инцидент, при който счупи предното си крило след удар в предпазна стена. Катастрофата за щастие не бе тежка и младежът не загуби много време.

„Не беше лек ден”, призна Албон

„Гумите бяха малко трудни за управление, особено в дългите серии. Съсредоточен съм върху собственото си представяне и върху това да свикна с колата. Засега върви добре. Най-важно за мен е да намеря ритъм, тъй като трасето не е леко.”

„Изхвърчах от пистата – натиснах и блокирах колелата. Увереността ми пострада малко вследствие на удара, но иначе останах доволен от времето си. Досега не съм бил на тази писта. Информацията от симулатора обаче пасва доста добре. Трасето е технично, с много завои и една грешка слага край на усилията ти. Трябва едновременно да карам чисто и да търся границата на възможностите на колата. А и всичко прегрява! Не само аз, а и гумите, спирачките – това ще е допълнително предизвикателство. Надявам се утре да се класирам на втора редица, но да видим какво ще стане.”